Spont

Hamnfender

Strandspång

Återvunnen plast är enastående i förbindelse med anläggning i vatten och våtområden – flytpontoner, hamnspont, plank, bålverk/palissader, hamnfendrar mm garanterar lång livslängd!

I mer utsatta miljöer som vid sjöar, hav och andra våtområden används med fördel återvunnen plast som är både långtidshållbart och beständigt. I jämförelse med t ex tropiska träslag som azobe m.fl. är den återvunna plasten både lättare att hantera och montera, vilket visar sig i reducerat antal jobbtimmar och därmed insparade pengar vid anläggning.  

Till hamnfendrar används en mer eftergivande plast som skonar fartyg vid angöring. Hamnfendrar av miljöbedömd återvunnen plast är ett miljöriktigt och hållbart alternativ som garanterat håller i många år. Materialet är kompakt med otrolig slitstyrka och hållbarhet. Det murknar inte eller faller sönder som trä gör och det kräver inget underhåll alls.

Flytpontoner i återvunnen plast blir allt vanligare. Vi erbjuder en stark och långtidshållbar lösning för flytbryggor och flytpontoner i 100% återvunnen plast. Med en livslängd på minst 40 år och underhållsfritt material som tål vårt nordiska klimat säkras en optimal, ekonomisk lösning.   

Spontplankor i miljöbedömd återvunnen plast har använts i många år. Materialet suger inte åt sig vatten, är underhållsfritt och resistent mot saltvatten, salter, olja, fett, syror, baser och skadedjur. Vi rekommenderar även återvunnen plast på bryggor på grund av deras långtidshållbarhet och halksäkerhet.